Tangokuningatar 1992 ja kuninkaankokoinen koira

Eija Kantolan Nalle on Leonberginkoira. Lapsuuden haaveena oli eläintarha, johon olisi kuulunut, kissa, koira, hamsteri ja hevonen, mutta tyytyminen oli kissoihin. Nallea pidetään ulkona, sillä se on iso ja vahtikoirana verraton.

- Naapurissa oli iso koira ja ajattelin, että koiran pitää olla suurenkokoinen. Sain Riitta Väisäseltä Tuliketunkennelin puhelinnumeron. Se koira kuoli äkilliseen sydänkohtaukseen ennen kuin täytti vuoden. Nallen hain Namupalan kennelistä kuusi vuotta sitten, sanoo Eija Kantola.

Nalle painaa 60-70 kiloa, se on leikkisä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Pihalla sillä on lämmin koppi ja hyvin iso tarha.
- Pääasiassa se on ulkokoira mutta sisällä se ruokailee. Lenkillä käydään kerran päivässä. Yhtä hölmö ja kauhean lapsellinen se on kuin pentuna, ei ole rauhoittunut aikuisenakaan, toteaa Kantola.

Isäntä on koira ja minä olen kissa

- Kerran mietittiin, miten kissa ja koira tulevat keskenään toimeen: Ville-kissa nukkui terassilla Nalle-koiran päällä. 
- Villelle kävi köpelösti, se jäi auton alle, eikä Nallellakaan ole rotunsa puolesta paljon elinaikaa jäljellä, korkeintaan neljä vuotta. Hiljattain Nallella todettiin eturauhastulehdus, eikä se syönyt mitään. Joka päivä käytiin Nallen kanssa Lohjalla asti tiputuksessa.
- Kissaa enemmän muistutan kuin koiraa, ainakin minun silmät muistuttaa, jos meikkaan ne luomivärillä. Olen myös itsepäinen, enkä niin kiltti kuin koira. Isäntä sen sijaan muistuttaa Nallea, iso ja karvainen, nauraa Kantola.
- Koiralta olen oppinut sen, että on hyädyllistä lähteä lenkille, etenkin kun se on pakko. myös lapsille on hyvä opettaa vastuuntuntoa, Eija pohtii.
Istu-tempun Nalle taitaa tosissaan, sillä käskystä ISTU hän heittäytyy maahan.
- Se on vähän hassu, mutta kovaa meteliä se pitää, kun joku saapuu pihalle. Moni ei uskalla tulla lähelle, kun Nallella on niin kauhea ääni, vahtikoirana se on siis verraton. Nalle on niin kiltti ja se on hellyttävää. Joku sanoi joskus, että se on suurimpia leonberginkoiria Suomessa. Nallella ei koon puolesta ole kavereita, naapurissa joku räksyttää, mutta ei ole ketään kuka telmisi hänen kanssaan. Siiri-kissa sen sijaan pitää puolia ja on Nallen todellinen ystävä.

Teksti: Leeni Mattila /Koiraposti 3/05

Copyright Delivet Oy | McAfee SiteAdvisor site report