Michael Monroe: Mitä enemmän tutustun ihmisiin, sitä enemmän rakastan kissojani

Suomea maailmankartalle piirtänyt bändi Hanoi Rocksin keulahahmo Michael Monroe on eläinten suuri ystävä. Michael puhuu eläinten puolesta suurella sydämellä. Eikä pelkästään puolustaakseen kesäkissojen oikeuksia, vaan myös laajemmalla tasolla, mainiten elävien hylkeiden nylkemisestä aina maailman sotiin. 

Michaelilla on ollut onni elää kissojen parissa lähes koko ikänsä. Hän muistelee lämmöllä kahta kissaa jotka tallustelivat jo hänen lapsuudenkodissaan. "Muistan kun molemmat kissat saivat yllättäen poikasia, kissoja taisi olla siinä vaiheessa jopa 12 yhtä aikaa, no onneksi pienokaisille läytyi omat kodit", hymähtää Michael.
Michael asui 1985 aina 1995 vuoteen asti New Yorkissa. Niihin aikoihin hänen seuranaan eleli, jopa telkkarissa ja levykansissa esiintynyt Susi-kissa. Susi oli kaltoin kohdeltu kissapoloinen, jonka Michael pelasti hakkaavista käsistä. "Siis miten joku voi lyödä pientä kissanpoikaa", Michaelia puistattaa koko juttu edelleen. Onnekseen Susi sai viettää turvallisen loppuelämän Michaelin kanssa, kiertäen tietysti keikoilla mukana. Susi oli mahtava matkustaja lentokoneissa ja arvoisa asukki hotelleissa. Kun Michael muutti Suomeen takaisin, lensi Susi isäntänsä kera uuteen kotimaahansa. "Matkustin businessluokissa, jotta Susi sai jaloitella matkan aikana", kertoo Michael. Susi eli jopa 16-vuotiaaksi asti. Susi-kissasta on monta kuvaa Michaelin kauniin kodin nurkkauksessa, koristeelliset kissapatsaat vartioivat Susi-kissan muistoa arvokkaana. 

Kissat ovat sielukkaita persoonia

Vielä kaksi vuotta sitten Michaelilla oli kolme kissaa, mutta hän joutui yllättäen luopumaan rakkaasta Sipistä. Nykyisin Michaelin seurana on kaksi pitkäkarvaista kissaa, 10 vuotias Gizmo ja 6 vuotias Pikkuneiti. Kuin yä ja päivä luoteeltaan. Gizmo on ujohko mutta kuitenkin utelias ja käy silloin tälläin nuuhkaisemassa omituiselta "koiralta" tuoksuvaa toimittajaa ja antautuu lopuksi jopa rapsuteltavaksi. Gizmo on enemmän tarkkailijaluonne ja sillä on ilmiselvästi myös musiikillisia lahjakkuuksia. Gizmolla on tapana tepastella ja levätä pianokoskettimien päällä. äNiinpä äänitin kerran Gizmon askelten pianomelodiaa nauhalle, ja soitin sen Andylle, niin todettiin sen muistuttavan kauhuleffa musiikkiaä, naurahtaa Michael. äGizmo on mukana kaikessa, "Kun teen työpäydälläni jotakin, hiippailee Gizmo taatusti nenäni eteen kehräämään tai hyppää kattoparrulta niskaani istuskelemaan, kun teen äänityksiä", Michael hymyilee.
Pikkuneiti on huomattavasti vilkkaampi tapaus. "Pikkuneiti rakastaa erityisesti harjaamista", eikä epäilystäkään, sillä kissa seuraa Michaelin joka askelta antautuen autuaasti harjattavaksi, kun Michael tarttuu harjaan. Pikkuneiti haluaa ehdottomasti myös huomiota koko ajan ja sen lempipuuha on tuijotella pikkulintujen kirmailua ikkunan läpi. Pikkuneiti osaa ottaa myös rennosti ja mielellään makailee pitkin pituuttaan selällään keskellä olkkaria, siitä näkee sopivasti joka puolelle. Michaelin kissat ovat sisäkissoja joten päivän rutiiniin kuuluu lähteä rappukäytävään reippailemaan.

Kissat antavat pyyteetäntä rakkautta

Michaelin mielestä kissat ovat siksi niin ihania, koska ne ovat riippumattomia ja itsenäisiä. Niihin voi luottaa ja niiden rakkaus on puhdasta. Kissoilla on Michaelin mielestä kuudes vaisto ja ne ovat jotenkin niin sielukkaita, aivan kuin ne näkisivät enemmän kuin muut luontokappaleet. Kissojen notkeudesta ja sielukkuudesta voi myös oppia. ä Olen katsellut kissojen joustavaa tapaa liikkua, kiivetä ja hyppiä ja ammentanut siitä itselleni mielikuvaa, miten tehdä koreografiaa lavalla loukkaamatta itseään". iloitsee Michael. 
Michaelilta kysyttäessä mielipidettä kissanäyttelyistä, hän kertoo ettei ole tutustunut tarkemmin aiheeseen, mutta samaan hengen vetoon toteaa: Ihan ok, kunhan kissat ei kärsiä. Michaelin rakkaus luontokappaleisiin on niin aitoa, että sitä voi melkein käsin koskettaa.
Lopuksi Michael pyytää korostamaan juttuunsa lauseen, koska kevät on ovella: "Alkää ottako ihmiset kesäkissoja!ä. Kissa elää parhaassa tapauksessa 20 vuotta ja se tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa turvallisessa kodissa perheenjäsenenä."


Teksti ja kuvat Tuija Heikkilä


Copyright Delivet Oy | McAfee SiteAdvisor site report