Kissalle pilleri?

Kissat ovat yleensä vähemmän sairaita kuin koirat, mutta välillä tulee tarve antaa myös kissoille pilleri tai tabletti sairauden hoitoon tai ennaltaehkäisyyn.

Kissat eivät tunnetusti ole mitään helpoimmin lääkittäviä, joten ehkä pari niksiä olisi paikallaan. Kissa on aika ovela huomaamaan, jos omistaja yrittää piilottaa tabletin vaikka ruokaan sekoitettuna - usein "dopattu" ateria jää syämättä. Kaikkia tabletteja ei voi edes antaa osina tai murskattuna: lue pakkauksen ohjeet ennen lääkkeen antamista.

Jos pilleri pitää antaa kokonaisena, ei vaihtoehdoksi jää muuta kuin ottaa kissaa viiksistä ;) eli kissan peppu lukkoon vaikka polvien väliin, toinen käsi avaa suun ja toisella kädellä tabletti mahdollisimman lähelle nielua. Kurkun hively pitäisi aiheuttaa nielureaktion joten tabletti sujahtaa sisään kuin itsestään (näin siis ainakin teoriassa:) Nielemisen helpottamiseksi tabletin voi päällystää voilla tai hieroa ruokaöljyllä.

Ennaltaehkäisy on parasta kissan hoitoa. Kitzyme on kissan kuntotabletti, joka parantaa kissan yleiskuntoa ja ennaltaehkäisee sairauksilta ja puutostaudeilta.
Koska Kitzymen voi antaa murskattuna ja se maistuu kalalta, on sen antaminen kissalle helppoa. Lisätietoa Kitzyme:stä

 


Copyright Delivet Oy | McAfee SiteAdvisor site report